Natuurlijke wollen urnen

Wie zijn wij

Petra Reer (Links) heeft zich jaren bezig gehouden met het vilten van wol en heeft verschillende workshops gegeven.

Lena Jessen werkt parttime in de zorg en is kunstschilder.

We streven erna de wereld beter achter te laten dan als we haar aantreffen. Daarom vervaardigen we onze urnen op een milieu- en diervriendelijke manier om onze aarde zo min mogelijk te belasten.

In 2019 zijn we begonnen met het ontwikkelen van een gevilte urn. In de loop van van dat jaar is de uiteindelijke vorm gecreëerd en zijn we blijven experimenteren met kleuren.

Wij zijn gefascineerd door de vele gebruiksmogelijkheden van schapenwol. Van oudsher wordt schapenwol gebruikt voor het vervaardigen van kleding om de mens van de elementen te beschermen. De dikke viltlaag van de urn beschermt de as dan ook tegen weer en wind. De wollen urn biedt de mogelijkheid voor een natuurlijke en vredige rustplaats voor de as van uw geliefde

Het proces

Onze urnen worden gemaakt van schapenwol, water en zeep.

Door handmatig wrijven wordt de wol vervilt in de vorm van een urn. Het vervilten van wol is een oeroude, ambachtelijke techniek.

We gebruiken wol afkomstig uit Noord-Europa, met een voorkeur voor Nederlandse wol en altijd diervriendelijk geproduceert, dus geen mulesing.

  • Van drie soorten schapen gebruiken we de wol: het Schoonebeker-, Gotland- en Merinoschaap.
  • De wol heeft zijn natuurlijke kleur of is milieuvriendelijk geverfd.
  • Alle onze urnen zijn 100% biologisch afbreekbaar in de grond en verrijkt de grond met mineralen en organische stoffen.
  • Onze urnen voldoen aan de eisen om te kunnen worden gebruikt voor natuurbegraven.
  • Onze urnen zijn ontwikkeld in samenwerking met begrafenisondernemers.