Natuurlijke wollen urnen

Kleuren

U bent van harte welkom om contact met ons op te nemen om te bepalen hoe de urn er uit moet komen te zien, bijvoorbeeld door het kiezen van uw eigen kleurcombinatie.


Het kleurpalet bestaat uit de volgende kleuren:
  • De urnen worden handgemaakt, waardoor elke urn uniek is.
  • Urnen kunnen in overleg in meerdere kleurcombinaties geleverd worden.
  • De urn wordt naar wens afgesloten met houten takken of een steen.
  • Naar wens kan een versiering op de urn worden gevilt in de vorm van een hartje, rendier of egeltje.
  • Uw urn wordt inclusief een linnen- of katoenen binnenvoering voor de as geleverd.

Leveringsvoorwaarden

  • De urnen worden handgemaakt, en zullen dan ook enigszins afwijken van de voorbeeldfoto.
  • Alle prijzen zijn inclusief BTW. 
  • De levertijd betreft 2 tot 3 weken na ontvangst van betaling.

Onze wol leveranciers

Schapenvachtenlifestyle, meaningfulcrafts, De Witte Engel en Purewol.


Wij werken samen met:

Mulesing

 

Als het gaat om diervriendelijkheid, doelt men in verband met wol vaak op mulesing, het wegsnijden van huid rond het achterwerk van een schaap. Dit is een methode om een voor schapen vaak dodelijke infectie door vliegen (myiasis) te voorkomen. Door hun diepe huidplooien, die voordelig zijn voor een grote wolproductie, zijn vooral merinoschapen in warmere gebieden gevoelig voor deze infecties. Mulesing is een effectieve methode om de infectie te voorkomen, maar het is een pijnlijke behandeling die uit kostenoverwegingen vaak onverdoofd wordt uitgevoerd. Bont voor Dieren heeft hierover bijvoorbeeld een duidelijk verhaal op de website staan. In Europa is mulesing verboden.

 


Onderhoudsadvies

 

Onze urnen zijn gemaakt van een natuurlijke materiaal. De wol beschermt de as van Uw geliefde tegen wind en weer en zal jaren meegaan.
Als de urn binnenshuis wordt bewaard adviseren wij U, om de urn regelmatig aan te raken en op een zonnige plek te zetten. Hiermee voorkomt U dat de wolmot zijn eitjes kan leggen in de wol. De wolmot zelf is niet de boosdoener maar de larven.

De wolmot heeft een hekel aan de geuren van lavendel, cederhout, vlierbloesem en camfer. Als U een kleine geurzak met een van deze geuren bij de aszak legt dan wordt de wolmot hiermee afgeweerd.
In de loop van tijd kan de urn stoffig worden. Dit kunt U oplossen door de urn met lauw-warm voorzichtig te wassen in een sopje met wolwasmiddel. Hiervoor is het nodig om de aszak met de as uit de urn te halen. De as kan dan ook niet worden gewassen.